Najčešća pitanja i odgovori

Korisnička podrška za privatne korisnike

Televizija

Uslov za korištenje usluge digitalne televizije je tehnička mogućnost priključka na našu mrežu. Uslugu televizije pružamo putem različitih tehnologija (optička, kablovska, wireless mreža). Najbolje je da dostupnost usluge na tvojoj adresi provjeriš putem besplatnog korisničkog telefona 0800 30 630, preko online prijave ili lično u našim poslovnicama.

Ako imaš televizor koji podržava digitalnu televiziju, odnosno ima ugrađen DVB-C tuner potreban ti je CA modul koji dobijaš na korištenje u okviru odabranog TV paketa, kao i autorizovana kartica koja se stavlja u modul a koju ti takođe mi dodjeljujemo.

Ako televizor ne podržava digitalnu televiziju, odnosno nema DVB-C tuner potreban ti je set top box (STB) uređaj koji dobijaš na korištenje i autorizovana kartica koja se ubacuje u STB a koju ti takođe mi dodjeljujemo.

Za gledanje Supernova digitalne televizije potreban ti je smart STB koji takođe dobijaš od nas na korištenje u okviru pretplate.

Sa Supernova digitalnom televizijom možeš da koristiš napredne TV funkcionalnosti:

Gledaj ispočetka – omogućava ti da sadržaj vratiš na početak emitovanja (dok još traje),

Gledaj propušteno – naknadno možeš da pogledaš sadržaj koji si propustio u terminu emitovanja,

Pauziraj TV – pauziraj program i nastavi ga gledati kasnije,

Video na zahtjev – gledaš naslove iz videoteka.

Detaljnije informacije pogledaj ovdje.

Supernova digitalna televizija, osim na TV uređajima, dostupna je i na tvom mobilnom telefonu ili tabletu sa Supernova MOVE aplikacijom koja je uključena u pretplatu za odabrani Super MOVE TV paket.

Pri odabiru usluge digitalne kablovske televizije, korisnik se opredjeljuje za paket TV kanala koji mu se tom prilikom dodijeli i otključa za gledanje. U slučaju da želiš da gledaš TV kanale koje nisi ranije odabrao, možeš da podneseš zahtjev za promjenu TV paketa ili da dokupiš dodatni TV paket kanala dolaskom u našu poslovnicu.

U cilju zaštite djece i mladih od štetnih uticaja neprimjerenih TV sadržaja, a prema propisima Regulatorne agencije za komunikacije, štitimo svoje korisnike od slobodnog gledanja TV kanala pomoću automatske tehničke zaštite sadržaja putem PIN koda.

Osnovni PIN kod je postavljen na TV kanale koji prenose sadržaje koji nisu primjereni za maloljetnike, te se ova tehnička zaštita nalazi na svim TV kanalima koji prenose reality i pseudo reality programe, kao i na TV kanalima koji emituju sadržaje za odrasle.

Internet

Supernova paketi sa internetom donose još bržu internet vezu do 150 Mbps za preuzimanje podataka i 50 Mbps za slanje fotografija, video-snimaka i svega ostalog što želiš da podijeliš sa drugima.

Možemo da ponudimo različite internet pakete putem optičke, kablovske ili bežične mreže zavisno od tehničke mogućnosti priključka tvoje lokacije na mrežu, kao i od samog paketa koji izabereš.

Za provjeru dostupnosti na tvojoj adresi predlažemo da posjetiš našu poslovnicu ili da pozoveš besplatni korisnički broj 0800 30 630.

Ne treba da kupuješ ruter. Sa našim internetom dobijaš modem sa integrisanim WiFi ruterom ili WiFi ruter na korištenje za povezivanje tvojih uređaja na mrežu.

Telefonija

Neograničene razgovore unutar Supernova fiksne mreže uz uspostavu poziva po cijeni od 0,04 KM/poziv, kao i bonus 60 minuta razgovora prema drugim fiksnim mrežama u BiH. Povoljnu mjesečnu pretplatu od 12 KM.

Usluga dostupna u okviru pojedinih paketa koja ti omogućava da iz Supernova fiksne mreže omiljeni broj u m:tel mobilnoj mreži pozivaš do 50 odsto jeftinije. Aktivacija Prijatelj broja je besplatna.

Aktiviraj INO+ tarifnu opciju za dodatnih 4,68 KM mjesečno i pozivaj standardne fiksne i mobilne brojeve u Sloveniji, SAD-u i Kini za svega 0,06 KM po minuti.

U BiH Flat tarifi uz mjesečnu doplatu od 7,02 KM dobijaš do 4.000 minuta razgovora mjesečno i to: do 2.000 min. prema svim fiksnim mrežama u okviru lokalne mrežne grupe i do 2.000 min. prema ostalim mrežnim grupama u BiH.

Tarifna opcija se može aktivirati/deaktivirati najviše jednom u periodu od 90 dana.

Opšta pitanja

Supernova je novi brend pod kojim ćemo korisnicima omogućiti korištenje usluga sa novim tehnološkim mogućnostima i korisničkim pogodnostima kroz ponudu Supernova tarifa.

Blicnet d.o.o. Banjaluka, Elta kabel d.o.o. Doboj i Telrad Net d.o.o. Bijeljina (od 12.09.2022).

Tvoj operater (Blicnet, Elta-Kabel ili Telrad Net) nastavlja da radi pod novim brendom i novim poslovnim imenom.

Imaćeš mogućnost da biraš i koristiš, zavisno od tehničke mogućnosti na tvojoj adresi, i nove Super MOVE tarife.

Supernova mobilna telefonija

Roming internet tarifne opcije

mts SRB i mtel CG 10GB

5 dana

jednokratno

5,00 KM

NET Hrvatska 2GB

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Slovenija 2GB

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Zapadni Balkan 1GB

1 dan

jednokratno

3,00 KM

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Austrija i Njemačka 2GB

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Turska 2GB

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Italija 2GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

NET Švajcarska 2GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

NET Grčka 2GB

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Mađarska 2GB

10 dana

jednokratno

10,00 KM

NET Evropa (Zemlje EU*)

1GB, 3 dana

jednokratno

12,00 KM

1,5GB, 7 dana

16,00 KM

3GB, 15 dana

30,00 KM

NET Tunis 2GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

NET Egipat 2GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

NET Tanzanija 2GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

NET Kina 1GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

NET Amerika 2GB

10 dana

jednokratno

15,00 KM

Cijene su sa uračunatim PDV-om. Spisak država i mreža u kojima je dostupna tarifna opcija pogledaj ovdje.

.

Supernova mobilna telefonija

INO tarifne opcije

Njemačka

50 minuta, 30 dana

jednokratno

5,00 KM

Švedska

50 minuta, 30 dana

jednokratno

5,00 KM

Evropa

50 minuta, 30 dana

jednokratno

10,00 KM

SAD, Kanada, Australija

50 minuta, 30 dana

jednokratno

5,00 KM

Bonus minute u okviru kupljene INO tarifne opcije važe za pozive iz Supernova mreže prema određenim inostranim zemljama. Ukoliko, u toku trajanja opcije, korisnik ponovo kupi istu tarifnu opciju, bonus minute se sabiraju, a za vrijeme trajanja se uzima vrijeme od posljednje kupljene opcije. Cijene su sa uračunatim PDV-om.

.

Supernova mobilna telefonija

Internet tarifne opcije nacionalni saobraćaj

5 GB mobilnog interneta

5 dana

jednokratno

4,50 KM

20 GB mobilnog interneta

1 dan

jednokratno

2,00 KM

3 GB mobilnog interneta

3 dana

jednokratno

3,00 KM

20 GB mobilnog interneta

30 dana

jednokratno

20,00 KM

Količina mobilnog interneta dodijeljenog u okviru kupljene tarifne opcije može se koristiti unutar BiH kao i u romingu u mobilnim mrežama u regionu Zapadnog Balkana. Nakon iskorištene količine mobilnog interneta u tarifnoj opciji, usluga prenosa podataka biće onemogućena. Sve cijene su sa uračunatim PDV-om.

.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke