Najčešća pitanja i odgovori

Korisnička podrška za privatne korisnike

Televizija

Uslov za korištenje usluge digitalne televizije jeste tehnička mogućnost priključka na našu mrežu. Uslugu televizije pružamo putem različitih tehnologija (optička, kablovska, wireless mreža). Najbolje je da dostupnost usluge na tvojoj adresi provjeriš putem besplatnog korisničkog telefona 080 030 630, preko online prijave ili lično u našim poslovnicama.

Ako imaš televizor koji podržava digitalnu televiziju odnosno ima ugrađen DVB-C tuner potreban ti je CA modul koji dobijaš na korištenje u okviru odabranog TV paketa, kao i autorizovana kartica koja se stavlja u modul a koju ti takođe mi dodjeljujemo.

Ako televizor ne podržava digitalnu televiziju odnosno nema DVB-C tuner potreban ti je set top box (STB) uređaj koji dobijaš na korištenje i autorizovana kartica koja se ubacuje u STB uređaj a koju ti takođe mi dodjeljujemo.

Za gledanje *supernova digitalne televizije potreban ti je smart STB koji takođe dobijaš od nas na korištenje a u okviru pretplate.

Sa Supernova digitalnom televizijom možeš da koristiš napredne TV funkcionalnosti:

Gledaj ispočetka – omogućava ti da sadržaj vratiš na početak emitovanja (dok još traje),

Gledaj propušteno – naknadno možeš da pogledaš sadržaj koji si propustio u terminu emitovanja,

Pauziraj TV – pauziraj program i nastavi ga gledati kasnije,

Video na zahtjev – gledaš naslove iz Superstar i Nick+ videoteke.

Detaljnije informacije pogledaj ovdje.

Supernova digitalna televizija, osim na TV uređajima, dostupna će biti i na tvom mobilnom telefonu ili tabletu sa Supernova aplikacijom koja je uključena u pretplatu za TV paket.

Pri odabiru usluge digitalne kablovske televizije, korisnik se opredjeljuje za paket TV kanala koji mu se tom prilikom dodijeli i otključa za gledanje. U slučaju da želiš da gledaš TV kanale koje nisi ranije odabrao, možeš da podneseš zahtjev za promjenu TV paketa ili da dokupiš dodatni TV paket kanala dolaskom u našu poslovnicu.

U cilju zaštite djece i mladih od štetnih uticaja neprimjerenih TV sadržaja, a prema propisima Regulatorne agencije za komunikacije, štitimo svoje korisnike od slobodnog gledanja TV kanala pomoću automatske tehničke zaštite sadržaja putem PIN koda.

Osnovni PIN kod je postavljen na TV kanale koji prenose sadržaje koji nisu primjereni za maloljetnike, te se ova tehnička zaštita nalazi na svim TV kanalima koji prenose reality i pseudo reality programe, kao i na TV kanalima koji emituju sadržaje za odrasle.

Internet

Supernova paketi sa internetom donose još bržu internet vezu do čak 150 Mbps za preuzimanje podataka i 50 Mbps za slanje fotografija, video-snimaka i svega ostalog što želiš da podijeliš sa drugima.

Možemo da ponudimo različite internet pakete putem optičke, kablovske ili bežične mreže zavisno od tehničke mogućnosti priključka tvoje lokacije na mrežu, kao i od samog paketa koji izabereš.

Za provjeru dostupnosti na tvojoj adresi predlažemo da posjetiš naše super poslovnice ili da pozoveš besplatni korisnički broj 0800 30 630.

Ne treba da kupuješ ruter. Sa našim internetom dobijaš modem sa integrisanim WiFi ruterom ili WiFi ruter na korištenje za povezivanje tvojih uređaja na mrežu.

Telefonija

Neograničene razgovore unutar Supernova fiksne mreže uz uspostavu poziva po cijeni od 0,04 KM/poziv, kao i bonus 60 minuta razgovora prema drugim fiksnim mrežama u BiH. Povoljnu mjesečnu pretplatu od 12 KM.

Usluga dostupna u okviru pojedinih paketa koja ti omogućava da iz *supernova fiksne mreže omiljeni broj u m:tel mobilnoj mreži pozivaš do 50 odsto jeftinije. Aktivacija Prijatelj broja je besplatna.

Aktiviraj INO+ tarifnu opciju za dodatnih 4,68 KM mjesečno i pozivaj standardne fiksne i mobilne brojeve u Sloveniji, SAD-u i Kini za svega 0,06 KM po minuti.

U BiH Flat tarifi uz mjesečnu doplatu od 7,02 KM dobijaš do 4.000 minuta razgovora mjesečno i to: do 2.000 min. prema svim fiksnim mrežama u okviru lokalne mrežne grupe i do 2.000 min. prema ostalim mrežnim grupama u BiH.

Tarifna opcija se može aktivirati/deaktivirati najviše jednom u periodu od 90 dana.

Opšta pitanja

Blicnet d.o.o. Banjaluka, Elta kabel d.o.o. Doboj i Telrad Net d.o.o. Bijeljina (od 12.09.2022).

Supernova je novi brend pod kojim ćemo korisnicima omogućiti korištenje usluga sa novim tehnološkim mogućnostima i korisničkim pogodnostima kroz ponudu Supernova tarifa.

Tvoj operater (Blicnet, Elta-Kabel ili Telrad Net) nastavlja da radi pod novim brendom i novim poslovnim imenom.

Imaćeš mogućnost da biraš i koristiš, zavisno od tehničke mogućnosti na tvojoj adresi, i nove Super MOVE tarife.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke