Izmjene i dopune Opštih uslova poslovanja

Društvo Blicnet d.o.o. Banja Luka vrši izmjene i dopune Opštih uslova poslovanja Blicnet d.o.o. Banja Luka (u daljem tekstu: Opšti uslovi poslovanja) i Priloga Opštih uslova poslovanja Blicnet d.o.o. Banja Luka – USLUGE (u daljem tekstu: Prilog Opštih uslova poslovanja), kako slijedi:

1. Mijenja se podtačka 1.2. Opštih uslova poslovanja Blicnet na način da se dodaju stavovi i glasi:

“h) IPTV” (Internet Protocol Television) predstavlјa sistem preko kojeg se isporučuju interaktivni multimedijalni servisi (televizija, video, audio, podaci) korišćenjem Internet protokola preko paketski komutirane mreže,

i) “Web self care” portal označava dio internet stranice ili posebne aplikacije Blicneta namijenjen za kupovinu/ugovaranje usluga/proizvoda iz ponude odnosno Cjenovnika Blicneta,

j) ”dodatne usluge” predstavlјaju dopunu ili dodatak na osnovne usluge I ne mogu se koristiti bez osnovnih usluga.”

2. Dodaje se nova tačka 12.3. Opštih uslova poslovanja Blicnet i glasi:

12.3. Aktivacija dodatnih usluga

12.3.1. Blicnet može omogućiti pretplatnicima osnovnih telekomunikacionih usluga da, putem web self care portala na svojoj internet stranici ili posebnoj aplikaciji namijenjenoj za upravljanje uslugama, izvrši aktivaciju odnosno deaktivaciju dodatnih usluga. Pod dodatnim uslugama se podrazumijevaju na primjer dodatni paketi televizijskih kanala, usluge koje se aktiviraju na zahtjev (kao što je video na zahtjev, VoD), posebne tarifne opcije i slične dodatne funkcionalnosti. Postupak aktivacije i deaktivacije dodatnih usluga, način plaćanja i ostali uslovi će biti regulisani posebnim uslovima korišćenja predviđenim na internet stranici i aplikaciji. ”

3. Mijenja se tačka 3 Priloga Opštih uslova poslovanja Blicnet i glasi:

3. Distribucija audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija

U okviru ove usluge, Blicnet putem svojih distributivnih platformi korisnicima omogućuje praćenje velikog broja televizijskih i radijskih kanala putem izabranih paketa usluga te dodatne usluge kao što su snimanje sadržaja, gledanje ispočetka, video na zahtjev i gledanje na više uređaja. Usluge distribucije dostupne su korišćenjem optičke, kablovske, IPTV i bežične tehnologije, a kao dodatna usluga pod uslovima propisanim važećim Cjenovnikom odnosno Opštim uslovima pružanja usluga i putem internet mreže.

3.1. Televizijski i radio kanali

U zavisnosti od ponude tarifnih paketa kanala predviđenih Cjenovnikom usluga i dostupnosti pojedinih distributivnih tehnologija, korisnici mogu da izaberu željeni tarifni paket kanala iz ponude Blicneta te jedan ili više dodatnih paketa televizijskih kanala. Pretplatnik će prilikom zaključenja ugovora biti upoznat sa programskog shemom svakog pojedinog tarifnog paketa, a na njegov zahtjev biće mu predat aktuelni spisak kanala.

Blicnet je dužan da u okviru svojih distributivnih sistema u osnovnom paketu distribuiše najmanje 80 RTV programa standardnog kvaliteta, prema važećim normativima. Distribuisane kanale čine svi javni servisi, te odabrani regionalni i lokalni kanali koji zadovoljavaju i potrebne tehničke uslove prijema na datoj lokaciji, a ostatak popunjavaju drugi kanali koji se emituju preko satelita ili drugih komunikacijskih mreža, odabrani tako da budu raznovrsni po žanru i po jeziku emitovanja.

Blicnet ima pravo na izmjenu ponude odnosno njeno proširenje ili suženje, na način da pojedine kanale isključi ili uključi u ponudu distribucije, što neće uticati na prava i obaveze Blicneta i/ili korisnika. Blicnet ima pravo emitovanja svog info kanala, u skladu sa važećim propisima. U slučaju izmjene programa, Blicnet će obavijestiti Pretplatnike o novoj programskoj shemi.

3.2. Dodatne televizijske usluge

Gledaj ispočetka – je dodatna usluga koja korisnicima omogućava da u trenutku gledanja određenog programskog sadržaja vrati taj sadržaj na početak emitovanja. Usluga će korisnicima biti dostupna u toku trajanja programskog sadržaja i biće omogućena na određenom broju TV kanala u skladu sa tehničkim mogućnostima IPTV platforme.

Pauziraj TV – je dodatna usluga koja dozvoljava korisnicima da gledaju njihove omiljene TV emisije u za njih pogodnijem trenutku, nego što je originalno vrijeme prikazivanja emisije. Za vrijeme gledanja TV emisija pomjerenih u odnosu na originalno vrijeme prikazivanja, korisnik može da premotava emisiju unaprijed ili unazad i da zaustavi emitovanje. Usluga će biti omogućena na određenom broju TV kanala u skladu sa tehničkim mogućnostima IPTV platforme.

Gledaj propušteno – je dodatna usluga koja korisnicima omogućava naknadno gledanje propuštenog sadržaja emitovanog na unaprijed određenom broju TV kanala u prethodnom periodu u skladu sa tehničkim mogućnostima IPTV platforme. Sadržajima na određenim TV kanalima na kojima je omogućena ova usluga, korisnici će moći da pristupe kroz TV vodič.

SVoD (Subscription Video on Demand) – je dodatna usluga videa na zahtjev koja korisnicima omogućava gledanja serijskog sadržaja različitih žanrova u okviru videoteke, uz mogućnost neograničenog broja pregleda odabranog sadržaja u periodu korištenja usluge.

Video na zahtjev – je usluga videa na zahtjev koja korisnicima omogućava gledanje različitog sadržaja (serije, filmovi, crtani filmovi, muzika i sl.) u okviru videoteka. Ova usluga omogućava korisnicima iznajmljivanje pojedinih video sadržaja na mrežnim resursima Blicnet-a (filmovi, serije, koncerti i sl.), uz mogućnost pristupa iznajmljenom sadržaju tokom određenog perioda sati/dana od iznajmljivanja.

Gledanje na više uređaja – je dodatna usluga Blicnet televizijskih platformi koja korisniku usluge distribucije omogućuje da koristi usluge distribucije i dodatne televizijske usluge na više uređaja, kao što su TV prijemnik, mobilni telefon, tablet i slično. Uslovi pružanja ove dodatne usluge i korišćenje potrebne opreme će biti predviđeni Cjenovnikom usluga. U skladu sa potrebama, Blicnet će korisniku dodijeliti pristupne podatke, PIN kod ili slično.

Dodatne TV usluge omogućene su korisnicima određenih paketa usluga distribucije audiovizuelnih medijskih usuga zasnovanih na IPTV tehnologiji, te paketima usluga koji su dostupni putem javne internet mreže a tarifiraju se po važećem Cjenovniku Blicnet-a.

Za korišćenje dodatnih televizijskih usluga putem javne internet mreže je neopohodan kvalitetan pristup internet mreži, te Blicnet nije odgovoran za kvalitet usluge ukoliko se koristi internet neodgovarajuće brzine pristupa i/ili kvaliteta.

Dodatne  usluge koriste postojeći kapacitet internet usluge koji je korisnik ugovorio u okviru paketa usluga, tako da je kapacitet potreban za ove usluge uključen u minimalnu brzinu prenosa podataka koja je predviđena Opštim uslovima poslovanja i Cjenovnikom usluga.

Korisnici mogu izvršiti aktivaciju dodatnih usluga, dodatnih paketa TV progama ili videoteka, putem web self care portala/aplikacije namijenjenih za upravljanje uslugama ili na prodajnom mjestu Blicnet-a.

Na odnose između korisnika i Blicneta, primjenjivaće se odredbe ovih Uslova, odredbe Posebnih uslova korišćenja MOVE TV usluge, Cjenovnika, koji su dostupni na internet stranici Blicneta, te odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti ličnih podataka, Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o komunikacijama i drugi relevantni propisi Bosne I Hercegovine.

Blicnet zadržava pravo da promijeni ponudu proizvoda/usluga koji su dostupni putem web self care portala/aplikacije.”

4. Ostale odredbe Opštih uslova poslovanja i Priloga Opštih uslova poslovanja ostaju nepromijenjene.

5. Ove izmjene Opštih uslova poslovanja, kao i Prilog opštih uslova poslovanja stupaju na snagu po isteku 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke