Banjalučki srednjoškolci unapređuju znanje kroz praksu u Supernovoj

Da bi unaprijedili svoje znanje i stekli dragocjeno praktično iskustvo sedam učenika Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” Banja Luka – smjer tehničar telekomunikacija u idućem periodu obavljaće praksu u Supernovoj, koja je omogućena zahvaljujući nedavno potpisanom ugovoru između naše kompanije i ove srednjoškolske ustanove.

Zaželivši đacima dobrodošlicu, Željko Trnjanac, rukovodilac Sektora za eksploataciju i održavanje pristupne mreže u Supernovoj, istakao je da će kroz ovu praksu đaci imati priliku da se upoznaju sa tehnologijama HFC, optičkom mrežom, CP opremom i svim ostalim aktivnostima koje tehničari u našoj kompaniji svakodnevno obavljaju.

– Nudimo im priliku da uče i rade rame uz rame sa našim iskusnim kolegama – rekao je Trnjanac.

Saša Nuždić, šef Službe za instalacije i održavanje terminalne opreme i Miljan Vulina, šef Službe za tehničku podršku biće mentori učenicima i nastojaće da im prenesu svoja znanja i dugogodišnja iskustva kroz rad na terenu i sa korisnicima.

Prije početka prakse učenicima je predstavljena organizacija i sistem rada naše kompanije, politika i inicijative poslodavca u oblasti ljudskih resursa i društvene odgovornosti, kao i najznačajnije aktivnosti u prethodnom periodu.

Koordinator praktične nastave u Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” Banja Luka, Nikolina Jošić, istakla je važnost saradnje između obrazovnih institucija i privrednih subjekata kako bi se unaprijedio kvalitet obrazovanja i učenici pripremili za uspješan ulazak na tržište rada.

– Veoma smo zadovoljni da je Supernova postala naš partner u obrazovanju. Vjerujemo da će učenje kroz rad u ovoj kompaniji j rezultirati time da će naši đaci nakon obavljene prakse biti spremni za zahtjeve savremenog tržišta – poručila je Jošićeva.

Naša kompanija ostaje posvećena pružanju podrške mladim ljudima u procesu sticanja prvog radnog iskustva, jer vjerujemo da pružanje ovakvih prilika doprinosi njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Učenje kroz rad u stvarnom okruženju i sa vrhunskim tehnologijama i opremom koje Supernova posjeduje, obezbjediće im da steknu neophodne vještine, kako bi bili konkurentni i uspješni na tržištu rada.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke