Posjeta studenata i đaka

Kreiranje mobilnih aplikacija, Front End development, IoT, programiranje u Javi i programiranje u PHP-u, samo su neke od tema interesovanja banjalučkih srednjoškolaca i studenata Elektrotehničkog fakulteta koje smo upoznali na INIT 2022 konferenciji, a koji su iskazali želju da nas posjete i saznaju na koji način rade naši timovi inženjera i programeri.

Tim povodom za njih smo u utorak organizovali prijem u sjedištu našeg društva, gdje im je prezentovan novi *supernova brend i gdje su upoznati sa djelatnostima i načinom rada naše kompanije.

Kolega Metodi Davidović iz Službe za Data centar i ICT sisteme objasnio je kako funkcioniše jedan telekom operater i iz svog dugogodišnjeg rada i bogatog iskustva podijelio neke od najznačajnijih parametara koji im mogu biti korisni u daljem školovanju i usavršavanju.

Posjeta studenata i đaka

Sofware developer Aljoša Pušić ispričao je na koji način je dospio u IT industriju, istakavši da je veoma bitno usavršavati se i neprestano učiti. Otkrio je i izvore gdje on uči o programima koji ga zanimaju, te objasnio na kojim ICT rješenjima inženjeri naše kompanije imaju mogućnost da rade.

Nakon toga, srednjoškolcima i studentima omogućen je pristup u server salu u kojoj se nalazi IT oprema neophodna za rad jedne telekomunikacione kompanije.

Kolega Aleksandar Orlić potom je predstavio službu Tehničke podrške, koja je korisnicima dostupna 24 časa i objasnio način funkcionisanja mreže (korisnička oprema, pristupne tačke) kao i monitoring mreže.

Posjeta studenata i đaka

Aleksandra, Milica, Anđela, Teodora i Marija zahvalile su se što im je omogućena ova posjeta, istakavši kako je bilo veoma korisno vidjeti na koji način radi jedna telekomunikaciona kompanija, gdje su imale priliku da upoznaju naše zaposlene i čuju njihova iskustva i znanja.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke