Webobran – Edukacijom do sigurnosti djece na internetu

Webobran – Edukacijom do sigurnosti djece na internetu, kampanja je Regulatorne agencije za komunikacije u okviru projekta „Zaštita djece na internetu u sistemima korisnika dozvola Regulatorne agencije za komunikacije“.

Cilj ovog projekta je, kako navode iz RAK-a, da probudi svijest roditelja, javnosti i svih korisnika interneta o opasnostima i mračnim stranama u koje djeca veoma lako zakorače, a za koje često nismo ni svjesni koliko su opasne i kakve posljedice nose. Kroz istraživanja, analizu i statističke podatke koje je tim stručnjaka kampanje prikupio, glavni zaključak projekta jeste – da je edukacija glavni korak u zaštiti djece na internetu.

Kroz edukativne video spotove, intenzivnu komunikaciju na društvenim mrežama, promotivne brošure i letke sa smjernicama i uputstvima kako za djecu tako i za roditelje, nastoji se, kako su naveli u RAK-u, da se donese druga dimenzija i svijest o internetu, te probudi i osvjesti odrasle o njihovoj ulozi u zaštiti djece na internetu.

Rad Webobran kampanje možeš da pratiš na sajtu Medijske i informacijske pismenosti, kao i na YouTube kanalu i društvenim mrežama.

 

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke