U Prijedoru održana prva radionica o sajber bezbjednosti

Stručna radionica pod nazivom “Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – izazovi i trendovi” održana je juče u Prijedoru.

Radionica je predstavljala jedinstvenu priliku da se istraže najbitniji aspekti sajber bezbjednosti u kontekstu industrije, sa akcentom na izazove i trendove koji su relevantni za male i srednje kompanije, kao i za javne institucije koje razvijaju digitalne servise.

Rukovodilac Sektora za promociju i podršku u prodaji ICT i poslovnih rješenja kompanije Supernova Srđan Bjelić naglasio je da je ovo prva u nizu radionica koje će biti realizovane u narednom periodu, te da su ovakve radionice veoma važne u današnjem vremenu.

– Supernova će zajedno sa partnerima predstaviti domaćim privrednicima sve aktuelnosti na temu sajber bezbjednosti, kao i rizike i sve ono sa čime se svakodnevno susrećemo u informaciono-komunikacionom društvu – rekao je Bjelić.

Poseban fokus na radionici stavljen je na teme kao što su uvođenje ERP sistema, IoT Tehnologija, Cloud/Edge Computinga, zaštite podataka tokom procesa digitalne transformacije, kao i podrška sigurnosti u prenosu informacija kroz napredne mrežne tehnologije.

Nakon predavanja upriličena je i diskusija sa učesnicima, a prisutnima su uručeni i poklon vaučeri za uslugu Siguran internet koju pruža naša kompanija.

Radionicu su organizovali Supernova i Gransko udruženje za ICT Privredne komore Republike Srpske, uz stručnu saradnju sa MUP-om RS – Odjeljenjem za visokotehnološki kriminal i Elektrotehničkim fakultetom u Banjaluci.

U narednom periodu slične radionice biće održane i u Bijeljini, Doboju, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Banjaluci.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke