Završen Međunarodni turnir u kuglanju “Gradiška kup 2023” – Proglašeni najbolji kuglaši kupa

U proteklih mjesec dana Gradiška je bila centar kuglaškog sporta. Na drugom po redu turniru “Gradiška kup 2023” učestvovali su kuglaši iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Međunarodno takmičenje okupilo je svjetske prvake i viceprvake u kuglanju. Nastupilo je 245 kuglaša a među njima: Vilmoš Zavarko, Igor Kovačić, Bojan Vlakevski, Radovan Vlajkov, Aleksandar Milinković, Brigite Strelec, Košutić Željko, Valentina Gal i Darko Lotina.

Izvedeno je više od 750 nastupa, a na finalu koje je održano u subotu 13. maja u gradiškoj kuglani u konkurenciji seniora prvoplasirani je bio Branko Manev iz kuglaškog kluba “Zaprešić” (Hrvatska), Igor Kovačić iz kluba Rot-Weiss Zerbst 99 (reprezentativac Srbije) zauzeo je drugo mjesto, a Bojan Vlakevski iz kluba SK FWT NeunKirchen (reprezentativac Hrvatske) bio je treći.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Brigita Strelec iz kluba KK Ograjca (Slovenija), druga je bila Klara Sedlar iz kluba SKC Victoria Bamberg (reprezentativka Hrvatske), a treća naša kuglašica Maja Kovačević iz Kuglaškog kluba Kozara.

Najzanimljiviji dio turnira obuhvatio je takmičenje u veteranskoj konkurenciji gdje je najbolji bio Dragan Rapić, drugo mjesto je osvojio Zoran Kecman, dok je treće mjesto pripalo Milanu Kulašu.

Supernova je kao prijatelj i sponzor turnira, zajedno sa predstavnicima Gradske uprave Gradiška i Ministarstva trgovine i turizma RS, najuspješnijim kuglašima uručila pehare i nagrade.

Organizatori turnira Kuglaški klub „Kozara“ i Kafe bar „Kuglana“ su s obzirom na izuzetnu posjećenost događaja preko RTV Gradiška i live streama obezbijedili prenos finala uživo uz sportskog komentatora Zorana Kalinca koji je razgovarao sa velikim kuglaškim imenima i gostima iz društveno-političkog života.

Za sve posjetioce u bašti kuglane postavljen je video bim 4×3 metra preko kojeg su mogli da prate finale.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke