Supernova u OŠ „Branko Ćopić“ u Prnjavoru – Donacija i razgovor sa nagrađenim učenicima sa sajma inovacija

Na nedavno održanom Sajmu inovacija “INOST mladih 2023” kompanija Supernova je u okviru svog programa društvene odgovornosti bila podrška i donator događaja. Učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Prnjavoru su na ovom sajmu osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Tim povodom direktor kompanije Supernova Dario Tučić je sa svojim saradnicima posjetio školu „Branko Ćopić“ u Prnjavoru i razgovarao sa učenicima i nastavnicima mentorima.

David Ružičić, učenik sedmog razreda, nagrađen je zlatnom plaketom za najbolji učenički rad u oblasti automatike za predstavljanje inovacije „Robot Blinki – pomoć starijim licima“.

Miloš Prelić i David Bojanović, učenici devetog razreda, i njihov drugar Mihailo Janković, učenik šestog razreda, nagrađeni su srebrnom plaketom za predstavljanje rada “Snaga volje i snaga sunca – obnovljivi izvori energije”.

Naša kompanija je prigodnim poklonima obradovala učenike, dok smo kabinetu za informatiku poklonili televizor radi lakšeg izvođenja nastave.

Direktor Supernove Dario Tučić je ovom prilikom naglasio da Supernova kao tehnološka kompanija nastavlja da podržava obrazovanje mladih kao i organizaciju važnih događaja za naše društvo.

– Uvjereni smo da podrška mladim ljudima, ulaganje u njihovo obrazovanje, ideje i inovacije, u budućnosti mora dati dobre rezultate. Danas sam imao priliku da razgovaram sa mladim inovatorima i nemam nikakvu sumnju da ovu djecu i naše društvo uz njih čeka dobra budućnost – rekao je Tučić.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, rekao je da je izuzetno ponosan na školu i učenike, te da zahvaljuje kompaniji Supernova na ukazanoj pažnji i podršci rada prnjavorske škole.

Predsjednik Saveza inovatora Republike Srpske Milovan Bajić i predsjednica Udruženja inovatora Grada Banja Luka Ana Lojić naglasili su da je u održavanju dobro znanog sajma inovacija veoma važna podrška kompanija, stoga su Supernovoj u znak zahvalnosti za pruženu podršku uručili zahvalnicu, a nagrađenim učenicima plakete i medalje.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke