Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2023.

“Zajedno za bolji internet” (“Together for a Better Internet”) ovogodišnji je slogan pod kojim se u BiH obilježava Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID). Tim povodom upućen je poziv brojnim akterima iz oblasti obrazovanja, socijalne i dječije zaštite, telekomunikacija, medija i drugih da se udruže, kako bi internet učinili bezbjednim i boljim mjestom za sve, a posebno za djecu i mlade.

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Evropske komisije obilježava već jubilarnih 20 godina i njegov cilj je promovisanje bezbjednog i odgovornog korištenja interneta i drugih digitalnih tehnologija. U Bosni i Hercegovini ovaj dan obilježava se od 2011. godine na inicijativu Centra za sigurni internet.

Vođeni uspjehom prethodnih kampanja Centar za sigurni internet organizovao je za osnovce i srednjoškolce u BiH takmičenje u okviru kojeg su dobili priliku da pokažu koliko znaju o bezbjednosti na internetu.

Onlajn kviz sa pitanjima dostupan je samo danas (7. februara) do 19:00 časova na web platformi www.sigurnodijete.ba, a đake koji tačno odgovore na 80% i više pitanja očekuju vrijedne nagrade.

Uputstvo za djecu

Šta trebate uraditi da biste učestvovali u kvizu?

  • posjetite web stranicu Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini Sigurnodijete.ba i upoznajte se sa sigurnim korištenjem Interneta;
  • dana 7. februara 2023. godine od 09:00-19:00 časova posjetite web stranicu Sigurnodijete.ba i registrujte se za kviz;
  • zabilježite svoj jednistveni kod pristupa kvizu;
  • riješite kviz pitanja o sigurnom korišćenju interneta;
  • osvojite jednu od vrijednih nagrada.

Imena pobjednika biće objavljena na stranici Centra za sigurni internet, nakon čega je planirana i svečana dodjela nagrada.

Supernova podržava sve aktivnosti koje doprinose bezbjednijem korištenju interneta.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke