Supernova – domaćin sjednice Izvršnog odbora granskog udruženja za IKT

U sjedištu društva Blicnet d.o.o. Banjaluka, koji od 12.09.2022. godine posluje pod brendom Supernova nakon spajanja tri operatera, Blicnet, Elta-Kabel i Telrad Net, osmog decembra održana je treća sjednica Izvršnog odbora (IO) granskog udruženja za IKT industriju Privredne komore Republike Srpske.

Prisutne je pozdravio direktor Blicneta Dario Tučić, a u nastavku obraćanja prezentovan je novi brend Supernova, kao i pogodnosti koje su sa Supernovom stigle na tržište telekomunikacija BiH.

Nakon uspješno održane sjednice, doneseni su zaključci, a jedan od glavnih zaključaka odnosi se na neophodnost za digitalizaciju svih usluga sa ciljem potpune digitalizacije Javne uprave i stvaranja realne eUprave.

– Proces digitalizacije i digitalne transformacije mora biti sistemski podržan, jer su benefiti ovog procesa izuzetno finansijski pogodni. Vraćaju investiciju u potpunosti i vrlo brzo mogu doprinijeti i tehnološkom unapređenju i osavremenjavanju naših institucija i lokalnih zajednica – mišljenje je predstavnika IKT kompanija.

Društvo Blicnet će u daljem nastavku rada biti aktivan član Granskog udruženja za IKT Privredne komore Republike Srpske i dati svoj doprinos u procesu digitalne transformacije.

Više o zaključcima i radu Granskog udruženja za IKT dostupno je na web sajtu Privredne komore.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke