ISCon 2022 okupio zaljubljenike u nauku i tehnologiju

Inspirativne priče, razmjene znanja i iskustava obilježile su Prvu međunarodnu studentsku konferenciju ISCon 2022 održanu u Banjaluci, koja je od 2. do 4. decembra bila središte ideja, inovativnih mladih ljudi i zaljubljenika u nauku i tehnologiju.

ISCon 2022 okupio je više od 400 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim studenata, ovom događaju prisustvovali su i profesori, predstavnici lokalnih i republičkih vlasti, kao i mnoge kompanije iz IT sektora.

Supernova je bila ponosni prijatelj ove konferencije čija je tema „Smart city – smart life“ i naši predstavnici su zajedno sa kolegama iz kompanije m:tel (platinum sponzorom konferencije), održali predavanje, radionicu i učestvovali u panel diskusijama.

Lejla Hujdur, ekspert za IoT kompanije m:tel i Nebojša Bogdanović, šef službe za razvoj ICT i poslovnih rješenja Supernova, predstavili su studiju slučaja „Uticaj jednog IoT rješenja na poboljšanje usluga za građane i privredu“. Nakon predavanja studentima su održali i radionicu „Testiranje IoT senzora u LoRaWAN mreži, gdje su učesnici imali priliku i da se praktično upoznaju sa nekim od elemenata mreže i u testnom okruženju upravljaju njihovim funkcionalnostima. Najsrećnije učesnike ove radionice potom su obradovala poklon iznenađenja koja su pripremile Supernova i kompanija m:tel.

Velika zainteresovanost vladala je i za panel diskusiju pod nazivom „Izgradnja ekosistema za razvoj tehnoloških rješenja kao podrška smart city/smart life koncepta“, gdje su panelisti ispred Supernove Saša Burić i Lelja Hujdur iz m:tela učestvovali sa predstavnicima iz drugih IT kompanija. Jedan od zaključaka te panel diskusije jeste da je potrebna podrška nadležnih vlasti kako bi smart projekti zaživjeli u lokalnim zajednicama, kao i da je ključan zajednički rad u svim segmentima.

ISCon 2022 se pokazao kao događaj od izuzetnog značaja za razvoj digitalizacije i primjene savremenih pametnih rješenja, kao i za popularizaciju studija elektrotehnike i telekomunikacija.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke