UIERS održao okrugli sto povodom 60 godina ETF-a

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) je povodom obilježavanja 60 godina postojanja Elektrotehničkog fakulteta, kao najstarijeg fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, organizovalo okrugli sto „Uloga i pozicija inženjera u društvu“.

Ovaj događaj je pored predstavnika Elektrotehničkog fakulteta okupio i predstavnike uglednih kompanija. Učesnici skupa su imali priliku da iznesu iskustva iz perioda osnivanja Elektrotehničkog fakulteta, razvoja elektronske industrije u periodu Čajaveca, Kosmosa i Telekoma, kao i period razvoja novih tehologija i digitalizacije dolaskom novih kompanija.

Na kraju susreta Milan Gvozderac, predsjednik Udruženja inženjera elektrotehnike, istakao je da Udruženje ima za cilj svog djelovanja dodatno obrazovanje i obuku inženjera elektrotehnike, podizanje ugleda i prepoznatljivosti elektro-inženjerskih profesija, te razvoj nauke, znanja i privrede Republike Srpske u cjelini. Potom je zahvalio svim učesnicima i gostima na učešću, kao i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja.

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke