Direktor

Dario Tučić

Supernova

Dario Tučić rođen je 1974. godine u Banjaluci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Karijeru je započeo u Marketing agenciji Profile, Beograd, 2001. godine na mjestu Key Account Managera za područje BiH.

Karijeru u Telekomu Srpske započeo je 2002. godine gdje je od 2006. godine obavljao dužnosti šefa Odjeljenja za voice usluge i tarife, a 2007. imenovan je za šefa Službe za usluge i tarife u okviru Sektora za upravljanje uslugama u Direkciji za marketing i prodaju.

Na mjesto rukovodioca Sektora za upravljanje strategijom (SMO) imenovan je 2010. godine, u okviru tada novoformirane Funkcije za strategiju. Zajednički rad sa kolegama u okviru Funkcije za strategiju je rezultovao nagradom „Hall of Fame” u Bostonu, koju dodjeljuje „Palladium Group” za izuzetne rezultate u primjeni strategije poslovanja, koju je Mtel a.d. Banja Luka dobio 2014. godine.

Od 2015. godine je obavljao poslove direktora Funkcije za koordinaciju zavisnih društava, te u periodu od 2016. do 2022. godine poslove direktora Funkcije za strategiju i koordinaciju zavisnih društava.

Aktivno je učestvovao u svim projektima od strateškog značaja za Mtel a.d. Banja Luka, kako onim eksternog karaktera, fokusiranim na dalji razvoj i rast Društva sa tržišnog aspekta, tako i interno orijentisanim na unapređenje postojećih i uspostavljanje novih poslovnih procesa, sa ciljem unapređenja efikasnosti i efektivnosti kompanije.

Oženjen je, i otac dvoje djece.

Govori engleski jezik.

Dario Tučić je 12. septembra 2022. godine imenovan za direktora kompanije Blicnet d.o.o Banjaluka, u čijem sastavu posluju Elta-Kabel d.o.o. Doboj i Telrad Net d.o.o. Bijeljina pod jedinstvenim brendom *supernova.

Najnovije vijesti

Poslovni korisnici

Zakaži sastanak

Unesite vaše podatke